آزمون tus (آزمون تخصص پزشکی ترکیه) که مخفف عبارت Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı میباشد، آزمون ورودی برای اخذ پذیرش در دانشگاههای معتبر ترکیه برای تخصص پزشکی میباشد. افرادی که تجربه تحصیل در ترکیه را دارند، همواره بر این نظر واقف هستند که یکی از بهترین مراکز آموزشی برای متقاضیان پزشکی، دانشگاههای ترکیه میباشد.
افرادی که مدرک پزشکی خود را دریافت نمودهاند، میتوانند برای تحصیلات تکمیلی، در دانشگاههای ترکیه اقدام به تحصیل نمایند. شرکت در دورههای پزشکی پس از گذراندن سلسله مراتب تعیین شده در دانشگاههای ترکیه میباشد. در ادامه این مطلب از وب سایت آموزشگاه دیار دانش، به بررسی آزمون tus، شرایط قبولی، گذراندن دوره و... میپردازیم.
آزمون tus چیست؟
آزمون تخصص پزشکی tus، آزمون ورودی برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه است در واقع آزمونی است که فارغ التحصیلان پزشکی برای تخصص در زمینههای مختلف با یکدیگر رقابت میکنند. این آزمون از مهمترین آزمونها در زمینه تخصص در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و شیمی و همچنین پذیرش دستیاری میباشد که هر ساله از سوی سازمانهای OSYM و YÖK برگزار میگردد.
آزمون توس ویژه دانشجویان بین المللی و بومی است و هدف از برگزاری آن، سنجش دو نکته ؛ ارزیابی میزان تسلط دانشجویان بین المللی به زبان ترکی و سنجش سطح علمی و دانش متقاضیان پذیرش دستیاری پزشکی و تخصص میباشد.
زمان آزمون از طرف شورای آموزش عالی ترکیه تعیین میگردد اما غالبا این آزمون همه ساله در شهر آنکارا در ماههای آوریل و سپتامبر برگزار میگردد.
افرادی که متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه هستند، اگر چنانچه در آزمون تخصص پزشکی توس رتبه مدنظر را کسب نمایند، این امکان فراهم میگردد تا در دانشگاههای معتبر آموزشهای تخصصی را دریافت نمایند.
مزایای آزمون tus ترکیه
آزمون tus ترکیه شرایط تحصیل در مقاطع تکمیلی را برای متقاضیان فراهم مینماید با این وجود از مزایایی نیز برخوردار است.
- ایجاد فرصتهای شغلی ایدهآل
- اخذ اقامت و پاسپورت ترکیه
- امکان ادامه تحصیل در بهترین دانشگاههای ترکیه
- دریافت مدرک زبان معتبر
- کسب اعتبار در سطح کشور
- گسترش ارتباطات حرفهای
چه کسانی شرایط شرکت در آزمون tus را دارند؟
آزمون tus افراد واجد شرایط را تعیین مینماید بدین نحو که شرکت در آزمون برای تمامی دانشجویان و کلیه متخصصان رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و شیمی که دوره عمومی 6 ساله را پشت سر گذاشتهاند و قصد دارند در دانشگاههای کشور ترکیه مشغول به تحصیل و کار شوند، مجاز میباشد.
لازم به ذکر است که دانشجویان مجاز به شرکت در بخش علوم پایه آزمون هستند و در مقابل فارغ التحصیلان در زمینه علوم بالینی میتوانند شرکت نمایند. شرایط عمومی برای افراد متقاضی در آزمون عبارت است از:
-
تسلط به زبان ترکی
-
پاسپورت معتبر
-
داشتن مدرک پزشکی عمومی از دانشگاههای معتبر
-
داشتن قصد ادامه تحصیل، کار و زندگی در ترکیه
ساختار سوالات آزمون tus
آزمون tus در دو روز متوالی و در دو بخش انجام میشود. بخش اول آزمون، زبان ترکی و بخش دوم تعیین سطح علمی میباشد. روز اول آزمون زبان ترکی برگزار میگردد افرادی که در این آزمون موفق به دریافت نمره قبولی شوند، میتوانند در روز دوم در آزمون علمی شرکت نمایند. اعتبار آزمون زبان دو سال است و کسانی که نتوانند در آزمون علمی نمره قبولی کسب نمایند، این امکان فراهم است که بدون شرکت در آزمون زبان ترکی، در آزمون علمی شرکت نمایند.
نمره قبولی آزمون علمی در گرایشهای مختلف متفاوت است.
حداقل نمره قبولی در رشته جراحی عمومی : 51
حداقل نمره قبولی در رشته بیهوشی : 47
حداقل نمره قبولی در رشته قلب و عروق : 65
حداقل نمره قبولی در رشته نورولوژی : 48
حداقل نمره قبولی در رشته ژنتیک : 47
قسمت زبان ترکی آزمون tus
آزمون زبان ترکی شامل 100 سوال است و مدت زمان پاسخگویی به سوالات 105 دقیقه میباشد. این آزمون دو دفترچه دارد.
دفترچه اول : زبان انگلیسی، آلمانی و فرانسه
متن در این دفترچه به سه زبان انگلیسی، آلمانی و فرانسه است اما سوالات و پاسخ نامه به زبان ترکی میباشد. در بخش انتهایی دفترچه یک متن 200 کلمهای برای ترجمه به زبان ترکی وجود دارد.
دفترچه دوم : زبان اسپانیایی، روسی و ایتالیایی
متن در این دفترچه به سه زبان اسپانیایی، روسی و ایتالیایی است اما سوالات و پاسخ نامه به زبان ترکی میباشد. در بخش انتهایی دفترچه یک متن 200 کلمهای برای ترجمه به زبان ترکی وجود دارد.
قسمت سطح علمی آزمون tus
پیش از شرکت در آزمون علمی، لازم است در آزمون زبان ترکی نمره قبولی دریافت شود. نتایج آزمون زبان صبح روز بعد، ساعت 9:30 اعلام میگردد و متقاضیانی که قبول شدهاند، ساعت 13:30 ظهر میتوانند در آزمون علمی شرکت نمایند. نمره 60، حداقل نمره قبولی برای آزمون زبان میباشد.
سوالات آزمون علمی به سه گروه تقسیم میشود.
سوالات علوم پایه پزشکی 1 برای کلیه فارغ التحصیلان پزشکی و غیر پزشکی میباشد. موضوع این دسته از سوالات شامل میکروبیولوژی، پاتولوژی، بیوشیمی، آناتومی، فارماکولوژی، جنین شناسی، بافت شناسی و فیزیولوژی میباشد.
سوالات علوم پایه پزشکی 2 برای فارغ التحصیلان غیر پزشکی است و موضوع این گروه از سوالات میکروبیولوژی، بیوشیمی، فیزیولوژی، جنین شناسی و بافت شناسی میباشد.
پرسشهای کلینیکی یا KTBT برای کلیه فارغ التحصیلان پزشکی و غیر پزشکی است و موضوع آن حوزههای داخلی، جراحی، کودکان و زنان و مامایی است.
زمان اعلام نتایج آزمون tus ترکیه
به طور معمول تا دو هفته پس از برگزاری آزمون علمی، نتایج نهایی آزمون tus ترکیه در وب سایت OSYM اعلام میشود.
آزمون tus ترکیه تا چه زمانی اعتبار دارد؟
متقاضیانی که در این آزمون موفق به کسب نمره قبولی شدهاند، حدود 2 تا 3 سال فرصت برای انجام ثبت نام و ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی را دارند.
هزینه آزمون tus چقدر است؟
طبق تعرفه سال 2024، هزینه آزمون 350 لیر میباشد. هنگام پرداخت هزینه آزمون، پس از انجام ثبت نام در سایت OSYM، ارسال مدارک و اطلاعات هویتی میباشد. پس از مدت کوتاهی، کارت ورود به جلسه صادر میشود.
منابع مرتبط با آزمون tus
منابع بسیاری برای آمادگی آزمون tus وجود دارد شامل کتابهای کمک آموزشی، دورههای آنلاین و حضوری، جزوات و تستهای موسسات آموزشی معتبر و...
برخی از این کتابها عبارتند از:
-
Textbook of Pediatric
-
Manual book for Medicine
-
Manual Book for Biochemistry
-
Textbook of General Surgery
کلام آخر
آزمون tus ترکیه، فرصتی مناسب برای ورود و تحصیل در دانشگاههای معتبر ترکیه برای تحصیلات در دوره تخصص و دستیاری میباشد. لازم است با استفاده از منابع معتبر و برنامه ریزی درست، خود را برای شرکت و کسب نمره قبولی در این آزمون آماده نمایید. آموزشگاه دیار دانش به صورت تخصصی برای کسب نمره قبولی در کنار شما است و خدمات مشاوره رایگان و ثبت نام کلاس را ارائه مینماید.